• Bas Gremmen

Renovatie gestart (2017)


4 Mei 2017

De sandwichpanelen zijn gemonteerd op het stalen skelet dat over de oude gevel heen is gemonteerd. Nu dat is gebeurd kunnen de stelkozijnen worden gemaakt en geplaatst en de exacte maat van de aluminium kozijnen worden ingemeten en besteld. De vernieuwde gevel verbergt de historie van het oude gebouw compleet. Dat is aan de ene kant jammer, maar door deze operatie zal het gebouw veel energiezuiniger worden dan voorheen. Deze panelen hebben een RC waarde van ca 4,9 en dat maakt een groot verschil met de half steens gevel die het oude gebouw had. In de kozijnen wordt straks HR++ glas toegepast.

De stelkozijnen worden op hun plaats gebracht

6 maart 2017:

De uitvoering is gestart van de uitbreiding en renovatie van de werkruimten van Holland Special Pumps in Ridderkerk. De uitbreiding is nodig omdat het bedrijf enorm is gegroeid. Een van de belangrijkste wijzigingen is het naar binnen plaatsen van een testruimte voor pompen, maar minstens zo belangrijk is de uitbreiding van de werkruimten met circa 2500 m2. Een deel daarvan komt in de nieuw te bouwen loods en een deel in een bestaande oude loods. De nieuwbouw is gelegen in het dijklichaam van de Noord waardoor de grondwerkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd voor eind april.

Een van de werkzaamheden is de upgrade van een oude bakstenen loods. Deze loods is ooit gebouwd voor de N.V. Scheepsbouwwerf De Groot en van Vliet. We plaatsen daar sandwichpanelen aan de buitenzijde in dezelfde stijl als de andere loodsen van het bedrijf.

Daarom worden op dit moment aan de buitenzijde, op de bestaande gevelconstructie, een staalconstructie gelast die de sandwich gevel gaat dragen. Ondertussen is aan de binnenzijde een nieuwe betonvloer gestort inclusief vloerverwarming!

De hal in de oude staat en hieronder met de nieuwe betonvloer en een aantal betonnen borstweringen. Later worden er een andere indeling ramen gemaakt in de oude gevel.

Holland Special Pumps voorziet al vele jaren voor een belangrijk deel in haar eigen stroomvoorziening. Op alle daken liggen PV panelen en zijn een aantal vacuumbuis collectoren geplaatst. Deze laatste vullen een groot vat met warm water waarmee de vloerverwarming wordt gevoedt.

#Bedrijfsruimte

121 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn