• Bas Gremmen

Korte Poten 59, Den Haag (2002)


Dit winkelpand hebben we in zijn geheel gerenoveerd. De voorgevel was eigenlijk nog heel fraai met het orginele metselwerk en de oude voegen. ​Bij de sloop van de aluminium gevelpui van de "Au Gout Exclusive" bleek de oorspronkelijke houten pui nog voor 90% intact te zijn. Het aluminium bleek alleen een bekleding te zijn. Die oude houten pui hebben we in zijn geheel behouden en gerepareerd en deels aangevuld. Een ander bijzonder aspect van dit pand is de zijgevel met ramen. Dat zie je weer niet zo vaak in de oude binnenstad.

Het dak is in zijn geheel gerenoveerd en geisoleerd, zodat het weer volledig waterdicht is. De vloeren zijn plaatselijk hersteld.

De bedoeling was dat de winkelruimte zou kunnen blijven bestaan, maar dat we zouden onderzoeken of een appartement op de verdiepingen mogelijk zou zijn. De oude winkel gebruikte alle verdiepingen voor haar verpakkingsmateriaal van de glazen en verzilverde artikelen. Ter voorbereiding hebben we aan de achtergevel op de 1e verdieping alvast een voordeur gemaakt om de entree van een later te realiseren appartement mogelijk te maken. In een later project hebben we geprobeerd om met de panden aan de Fluwelen Burgwal een Wonen boven Winkels project te starten, maar dat is helaas nooit gelukt, waardoor de ruimte boven deze winkel nog immer niet gebruikt wordt.

#Woning #Appartementen #WonenbovenWinkels

107 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn