• Bas Gremmen

Dakterrassen Botersloot (2016)


Aan de Botersloot in hartje Rotterdam hebben we deze twee dakterassen gerealiseerd. Tegelijkertijd met de aanleg van het dakterras is het dak versterkt zodat deze geschikt werd voor het nieuwe gebruik. Tegelijkertijd is het dak geisoleerd en de dakbedekking vervangen zodat deze samen met het nieuwe terras weer vele jaren meegaan.

In eerste instantie hebben we geprobeerd om de ruimte in het bestemminsplan op te rekken zodat er behalve een dakluik ook een opbouw kon worden gerealiseerd. Dan is uiteindelijk niet gelukt. Deze panden zijn onderdeel van een beschermd stadgezicht, dus wilde de gemeente Rotterdam een minimale ingreep met een grote transparantie. De toegang tot het terras wordt is mogelijk gemaakt door een nieuwe trap en door een elektrisch dakluik met beglazing zodat het trappenhuis mooi wordt verlicht! Op een aantal plaatsen is aanvullend een glazen windschem gemonteerd.

#Dakterras

112 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn