Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

  • Bas Gremmen

Woonhuis Nieuwerkerk aan den IJssel (2001)


Dit woonhuis is gerealiseerd in een voormalig café restaurant. Door een grote uitbouw aan de voorgevel was er dus veel ruimte voor de wonen op de begane grond. Daarvan hebben we geprofiteerd doordat we zowel een keuken, woonkamer, werkkamer, eetkamer en een speelkamer hebben kunnen realiseren. De verdieping was gereserveerd voor de slaap- en badkamers.

We hebben de ruimten gemaakt met schuifdeuren, verlaagde plafonds en vaste meubels om de plattegrond zo te organiseren dat het goed zou werken voor dit gezin met vier kinderen. Er is een groot vast meubel gemaakt rondom de kolommen van de voorgevel, met daarin aan vier zijden kasten en ook plaats voor een geluidsinstallatie en dergelijke.

Anno 2016 hebben we gehoord dat de eigenaren zojuist zijn verhuisd naar een ander deel van Rotterdam. Maar die nieuwe eigenaren waren enthousiast om ons even rond te leiden. We hebben een aantal foto’s gemaakt ter vergelijking. Op de begane grond is er eigenlijk niets gewijzigd, behalve het kleurenschema. De houten elementen zijn donkergrijs geschilders en de blauwe wanden zijn in een sterker blauw overgeschilderd. Op de verdieping zijn de kleine slaapkamers samengevoegd tot een grote slaapkamer en de twee badkamers samengevoegd to een grotere.

(Met dank aan Makelaar Lagendijk uit Nieuwerkerk aan den IJssel voor het gebruik van een aantal foto's)

#Woonhuis #Herindelinginterieur #Badkamer

62 keer bekeken