• Liisa Aholainen

Kantoor en Wasstraat Rotterdam (2001)


Voor de eigenaar van de brandstoffenhandel op de Korte Stadionweg in Rotterdam maakten we dit voorstel voor een kantoor met een ondergelegen wasstraat. Dit gebouw zou direct naast de daar gelegen benzinepomp moeten worden gerealiseerd. Het is er nooit gekomen omdat de eigenaar het, gezien zijn leeftijd, geen nieuw avontuur meer wilde starten.

De vergunning was al rond en het project was al uitgewerkt tot op het niveau van een bestek maar we zijn nooit tot een aanbesteding gekomen. Niettemin blijft het een scherp ontwerp, waarbij de gebogen lijnen van manoeuvrerende auto’s invloed hebben gehad op de vorm van de begane grond. De verdieping reflecteert op de directe omgeving van de locatie. De grote glasgevel oriënteert zich op het noordoosten en de gebogen, bijna geheel gesloten gevel zich richt op het zuiden én het lawaai van het Valkenoordseviaduct. Het dak is vormgegeven als vijfde gevel om tegemoet te komen aan de hoogbouw van de woonwijk de Veranda.

Deze gebogen gevel was gedacht in een zinken roevendak met stalen kozijnen terwijl de begane grond was ontworpen in baksteen met glasfiber overheaddeuren van Butzbach.

In 2006 is het project opgenomen in het boek van de provincie Utrecht “Architectuur op bedrijven terreinen, inspirerende voorbeelden” onder redactie van Architectuur Lokaal.

Als iemand geïnteresseerd is kunnen we de uitvoering, na aanpassing van de vergunning, direct starten!

#Kantoor #Wasstraat

45 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn