• Bas Gremmen

Appartementen Den Haag (2001)


Dit prachtige pand in Den Haag hebben we verbouwd tot vier ruime appartementen. Het bestaat uit een royaal hoofdgebouw en een flinke aanbouw in de tuin. Wat betreft de begane grond, eerste en tweede etage was een structurele aanpak niet noodzakelijk. Het was voldoende om de ruimten beter in te delen en de appartementen te voorzien van goede voorzieningen zoals nieuwe keukens en badkamers.

Wel is aan de achtergevel een uitbouw gemaakt, zodat de appartementen op de eerste en tweede en derde verdieping een buitenruimte konden krijgen. De uitbouw is herkenbaar in de achtergevel door de houten gevelbekleding van Western Red Ceder, behandeld met Olympic Stain.

De derde etage onder de kap was minder geschikt als appartement. Omdat het zadeldak vrij laag vanaf de voor en achtergevel startte (circa 1,20 m1) besloten we om het achterste dak op te tillen om een grote woonruimte, eetkeuken en toegang tot het balkon te kunnen realiseren. Een eenvoudige ingreep met een groots resultaat! Natuurlijk is tegelijkertijd het dak vernieuwd en geïsoleerd.

#Appartementen #Terras

24 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn