• Bas Gremmen

2001 Bouwmarkt in Berkel en Rodenrijs


Al in 1996 hadden we voor eigenaar Hans de Vogel zijn nieuwe bouwmarkt "De Big Boss" met een oppervlakte van 4000m2 gebouwd op deze locatie. Toen de overstap werd gemaakt naar de Karwei formule werd het tijd voor een nieuwe entreepartij. Omdat er niet alleen een bouwmarkt maar ook een woonwinkel in het pand was, bestaat het pand uit twee verdiepingen. Die waren in de oorspronkelijke situatie verbonden met een trap via een groot tussenbordes. Dit het hoogte verschil te kunnen overbruggen en de klanten een adempauze te gunnen.

Tijdens de verbouwing is er een nieuwe entree geplaatst en een lift toegevoegd. Bedoeld voor klanten met kinderwagens en minder validen. Omdat de nieuwe formule meer vloeroppervlakte nodig had is tegelijkertijd het gebouw aan de achterzijde uitgebreid met ca 3000 m3 winkelruimte. De 3e etage kreeg 1100 m2 extra aan opslagruimte. Vervolgens was er aan de linkerkant nog voldoende plek voor een nieuwe expeditieruimte en een uitbreiding van de winkel met ca 800 m2. Waarmee het gebouw uiteindelijk meer dan verdubbelde in omvang. Uiteraard gebeurde alles gefaseerd om de winkeldeuren zo min mogelijk te sluiten. Volgens het adagium 'Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door!'

Met Hans de Vogel hebben we uiteindelijk ongeveer 17 jaren samengewerkt. En dat bedoel ik ook letterlijk. Hans was een ondernemer pur sang en liet zich niets gelegen aan gratuite meningen van anderen als het zijn winkel betrof. Vele, vele uren hebben we samen, schouder aan schouder, overlegd over de beste lay-out van deze verbouwing en de verbouwingen die nog zou volgen in 2006-2010. Het was een samenwerking die het beste in ons beiden naar boven haalde in de enorme complexe puzzels die we hebben opgelost rondom de logistiek en inrichting van de winkels voor, tijdens en na de verbouwingen. Maar plotseling ging het minder goed met de gezondheid van Hans totdat hij overleed in april 2013.

#Bedrijfsruimte #Bijzondereopdrachtgeverschap

53 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn