Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

  • Bas Gremmen

2000 Woonhuis Vlaardingen


Fraai Hollands huis uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De eigenaren hadden voor ogen om het huis op een meer praktische en ruimtelijke manier in te richten. De oorspronkelijke zolder was alleen via zeer steile trap te bereiken. En op de bekende plaats aan de achtergevel een kleine keuken met een deur naar de tuin. We hebben voor het hele huis een nieuwe indeling gemaakt én een uitbouw in de tuin. Hierin is de nieuwe keuken gerealiseerd.

De zolder is geschikt gemaakt om te kunnen gebruiken als slaapkamers, voor de toekomstig gewenste kinderen. En de eerste verdieping is omgebouwd tot slaapkamer met een "boudoir" voor de ouders, een werkkamer en een badkamer. Om dit mogelijk te maken hebben we een nieuwe trap geplaatst tussen de 1e en de 2e etage. Op de begane grond tenslotte is een nieuw toilet gemaakt en is de trap met twee kwarten vervangen door een trap die recht eindigt in de hal, (voormalige keuken) die toegang geeft tot de woonkamer en de eerder genoemde uitbouw.

De uitbouw is enigszins verlaagd uitgevoerd, feitelijk op de het niveau van de tuin. Een vlonder tussen de nieuwe keuken en de erfafscheiding zorgt voor een terras dat mooi aansluit op het niveau van d woonkamer met de openslaande deuren.

15 jaar later...

Na c.a. 15 jaar is het huis is een perfecte staat. In de jaren na de oplevering hebben de eigenaren het gehele huis in stijl afgebouwd. Veel van de werkzaamheden zijn met behulp van vakmensen uitgevoerd, maar een belangrijk deel van de werkzaamheden hebben ze zelf ter hand genomen.

Alleen met de watervaste houten buitenbekleding is het niet helemaal gegaan zoals voorzien. De panelen hebben vocht opgenomen waardoor het hout aan de randen ging zwellen en verkleuren. Na verloop van tijd hebben de eigenaren besloten het hout te schilderen, maar het proces lijkt niet meer te stoppen.

Gelukkig is in de tussen tijd Tricoya op de markt verschenen. Een MDF achtig product, maar geheel ongevoelig voor water. Binnenkort gaat de opdrachtgever de panelen vervangen door het product van de Accsys group.

#Woonhuis #Aanbouw #Keuken #Badkamer #Herindelinginterieur

39 keer bekeken