• Bas Gremmen

1998 Cargadoorskade Rotterdam


Dit was wat men noemt een klein project, maar wel één met veel invloed op het huis waarin de trap is geplaatst. In 1998 hebben we deze trap ontworpen voor een huis gebouwd in 1993 aan de Cargadoorskade in Rotterdam. De huizen aan deze kade zijn .ontworpen door Fons Verheijen. Ze hebben standaard rechte, houten, open steektrappen dwars in de woning staan. Op die manier worden de eetkeuken en de woonkamer op de verdieping met elkaar verbonden. Onze opdrachtgevers wilden een deel van de woonkamer afscheiden van de rest van het huis om daarmee een werkkamer te realiseren én ze wilden een nieuwe trap

De trap is gemaakt van staal en met een gebogen handleuning van RVS. De treden zijn van eiken, gelijk aan de vloer van de woonkamer. Een stalen pui met gelaagd glas scheidt de woonkamer van de werkkamer. Daarnaast twee ‘deuren’ die de openingen kunnen afsluiten. In werkelijkheid zijn deze dikke deuren, een soort kasten op wielen.

#Herindelinginterieur #Woonhuis #Trappenhuis

52 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn