• Bas Gremmen

1997 44 Appartementen Papendrecht


Voor dit project heb ik de tekeningen gemaakt van het definitief ontwerp, ook voor KCAP architecten. Het principe van de plattegronden zijn identiek met het project in Schiedam van het jaar ervoor. Maar ook het gebruik van houten gevelbekleding en de aandacht voor mooie en ruime balkons en dakterrassen.

Op deze plek aan de rivier nog meer op zijn plaats dan in Schiedam vanwege het fenomenale uitzicht op de passerende schepen en de skyline van Dordrecht.

Gezien de plek aan de rivier is het logisch dat er in de plint horeca is toegevoegd. Naast het café staat nu een glazen driehoekig nooduitgang van de parkeergarage. Deze uitgang was in het definitief ontwerp nog niet voorzien.

Een ander terugkerend element zijn de baksteen gevels die gedragen worden door stalen hoekprofielen. Ook hier liggen de onderste stenen niet waterpas en is ook op meerdere plaatsen schades te zien zoals op deze foto.

#Woningbouw #Samenwerkingmetcollegas

44 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn