• Bas Gremmen

1997: Bedrijfsruimte Ridderkerk


Holland Air Pumps en Holland Special Pumps zijn twee bedrijven gespecialiseerd in lucht-aangedreven pompen voor industrieel gebruik. Behalve import en verkoop is de worden er ook speciale producten op maat gemaakt. De eigenaar had een stuk grond gekocht in Ridderkerk met een prachtig uitzicht op de Noord en op de werf van IHC in Krimpen aan de Lek. Het bijzondere is dat het bedrijf op een reeds bestaande betonvloer is gebouwd van een oude werf. Omdat de werkzaamheden in de productiehal veel lawaai kunnen veroorzaken sprak men de wens uit kantoor en hal goed te scheiden.

Constructeur: Bouwkundig adviesburo B. Ruijgrok, Bergschenhoek

Aannemer: De uitvoering is door opdrachtgever zelf gecoördineerd.

Voor de gevels zijn donkerbruine klinkers toegepast. Voor de dragende muren zijn kalkzandsteenblokken gebruikt met kanaalplaatvloeren. Ter plaatse van de hoekkozijnen zijn hulpconstructies van staal toegepast om de kanaalplaatvloer goed te kunnen opvangen. De kozijnen zijn van gemoffeld aluminium en de entreepui van Oregon Pine in kleur gebeitst. De zilverkleurige gevelbeplating zorgt voor een contrast met het kantoor.

Hieronder ziet u de fotos van direct na de oplevering. Goed te zien is dat de entree tot het kantoor is verplaatst. De oude tochtsluis is nu een kleine spreekkamer geworden, iik de luifel is daarbij komen te vervallen

Sinds die tijd zijn we vaker bezig geweest voor hetzelfde bedrijf. Momenteel zijn we bezig met de derde uitbreiding van het bedrijfsgedeelte. De oud loods, gelegen aan de dijk wordt betrokken bij het gehele complex en zal een face lift ondergaan.

#Bedrijfsruimte #Kantoor

29 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn