• Bas Gremmen

1996: Bedrijfsruimte Nieuwerkerk aan de IJssel


Dit kantoor en bedrijfsruimte hebben we gemaakt voor Fagron Farmaceuticals. Het bedrijf was in de Alexanderpolder gehuisvest en groeide heel snel uit haar jasje. Dit nieuwe kantoor, maar vooral de bedrijfsruimte moesten soelaas bieden aan de snel groeiende omvang van het assortiment. Het bewijs dat dit bedrijf snel ging groeien blijkt uit het feit dat we 12 jaar later het nieuwe hoofkantoor in Capelle aan de IJssel hebben ontworpen. Maar niet nadat het bedrijf op dezelfde bedrijfsterrein enkele leegstaande bedrijfsgebouwen in gebruik had genomen!

Opdrachtgever: Fagron Farmaceuticals BV, Rotterdam

Aannemer fase 1: Bovia Bouw Croimvoort

Constructeur: ABT, Delft

Omdat dit kavel grenst aan een kassengebied was er sprake van een bebouwingsenvelop die niet alleen een voor- en achtergevel lijn voorschreef, maar ook een bouwhoogte. Aan de zijde van de kassen was de maximale bouwhoogte enkele meters lager dan bij de voorgevel. We hebben daarom een aantal sprongen in de daklijn ontworpen. In iedere sprong zit een vakwerkligger verstopt die een kolomvrije overspanning mogelijk maakt zonder dat dit invloed heeft op de beschikbare plafondhoogte voor de stellingen voor pallets.

Ook het kantoor is in één keer overspannen door middel van een kanaalplaatvloer met druklaag van voorgevel naar achtergevel, de scheidingsmuur tussen kantoor en bedrijfsruimte. Hierdoor is ook het kantoor vrij indeelbaar geworden.

#Kantoor #Kantoorinterieur #Bedrijfsruimte

6 keer bekeken

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn