Delft Seminars on Building Technology

Docent Architectural Engineering, TU-Delft.

Vakgroep Architectural Engineering + Technology

 

Hier ziet u mij staan met een klein deel van de oogst van één semester werken met circa 400 studenten. Op het karretje staan een selectie van de beste werken van studenten die meedoen aan het vak Delft Seminars on Building Technology.  Dit is een vak in de master 1 voor architectuur studenten. In deze oefening leren ze de verschillende domeinen binnen de architectuur en bouwtechniek te integreren in een ontwerp voor een gebouw. 

 

En nu is het er dan, een boek vol fantastische plannen van 18 studenten van  het eerste semester 2015-2016. Iedere spread geeft een overzicht van het innovatieve werk van deze studenten om gebouwen te ontwerpen voor de jaren 2030 en verder.  Met werk van:  Michel Bala, Lauren Broshuis, Yuna Dai, Noëlle Dooper, Philipp Feldbacher, Maaike de Jong, János Katona, Magdalena Nalepa, Katarzyna Piekarczyk, Joshua David Sharp, Melisa Silva Carranza, Michael Švec, James Tanner, Aashish Vipat, Dimitrios Vitalis, Matthijs Vreke, Bart Wolbert, Marian Zapatero Santos. 

 

De begeleidende docenten waren:

Ferry Adema, Florian Eckardt, Corine Erades, Jelke Fokkinga, Mikel van Gelderen,

Suzanne Groenewold, Erik Hehenkamp, Sjap Holst, Pierre Jennen, Hans Kalkhoven, 

Gilbert Koskamp, Jos Lafeber, Hubert van der Meel, Maarten Meijs, Hans Nout,

Mauro Parravicini, Jos Roodbol, Anke Schieman Frank Schnater, Paddy Tomesen, 

Karel Vollers en Ger Warries

 

 

Delft Seminars on Building Technology  ->  the book

A Home away from Home (1e ronde)

In de oefening Delft Seminars on Builidng technology hebben we afgelopen voorjaar meegedaan aan de Prijsvraag "a home away from home"

 

De eerste ronde van de Open Oproep 'a Home away from Home’ -een initiatief van COA in samenwerking met de Rijksbouwmeester- is afgesloten.

 

Uit een totaal van 366 inzendingen selecteerde de jury 12 visies op huisvestingsoplossingen voor asielzoekers, die ook geschikt zijn voor ondermeer statushouders, starters en studenten. De selectie bevat een heel breed scala aan oplossingsrichtingen, zoals opvouwbare units, bouwpakketten, compacte inbouwoplossingen, innovatief materiaalgebruik en productietechnieken, maar ook sociale strategieën.

 

Onder deze genomineerden waren twee studenten van de TU Delft en eentje uit de hierboven genoemde oefening; Tahj Rosmarin.  Daarnaast nog twee studenten uit de oefening met een eervolle vermelding!  Yanthe Boom en Mickael Minghetti

 

Geweldige prestaties !

Tahj Rosmarin

Mickael Minghetti

Tentoonstelling

 

Om de goede resultaten te laten zien aan de gemeenschap van BK-City hebben we een tentoonstelling gebouwd. Geheel in het teken van het onderwerp hebben we de plannen gepresenteerd op stalen hekken. Twee kleurige tentjes completeren te tentoonstelling. Hieronder ziet u een impressie van de opstelling 

 

 

Yanthe Boom

Tahj Rosmarin heeft geduren vijf weken heel hard gewerkt om de inzending te maken voor de 2e ronde van depriojsvraag. Op 29 juni jongstleden was de uitslag van de 2e ronde, maar helaas.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd semester waarbij diverse studenten succesvol zijn geweest in deze prijsvraag. Hierbij een aantal impressies van het resultaat waar we met recht trots op kunnen zijn.

A Home away from Home (2e ronde)

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn