Rotterdam

Hoe overleeft u de verbouw van uw huis?

Wij staan altijd aan uw kant!

Wij doen het voor ú

Ook als het even tegenzit tijdens de bouw zullen we altijd uw kant kiezen. Veel van onze  klanten bouwen voor zichzelf. Het belang van een goed eindresultaat is dus voor beide partijen evident. Maar bouwen voor jezelf is ook een valkuil. We komen regelmatig in de situatie dat de  klant ons vraagt hetzelfde te bouwen dat ie al heeft, maar dan groter.  Op die manier haalt u niet het onderste uit de kan van de investering die u gaat doen!  Onze service houdt daarom ook in dat we u graag wijzen op de mogelijkheden die u niet kent. Zodat u, ongeacht uw beslissing, achteraf heel goed weet waarom "die andere oplossing" niet goed voor u zou uitpakken.

Spreek ons tegen!

Onze idee is dat de klant heel belangrijk is in het ontwerpproces. We luisteren naar uw ideeën, vertalen die in een goed ontwerp. Passen het ontwerp aan als u dat wilt maar proberen u altijd te overtuigen om verder te kijken dan uw gewend bent. We zoeken graag naar onverwachte en inventieve oplossingen, maar hebben altijd oog voor praktische details.

 

Wij kunnen en willen rekenen

En natuurlijk willen we graag binnen uw budget blijven. Een goed overzicht van alle kosten (en baten) die onderdeel zijn van het plan is essentieel.  Wij kunnen die voor u maken. We noemen dat een stichtingskostenoverzicht, waarin we -in samenwerking met u- werkelijk alles opnemen wat bij uw plannen hoort!  Sleutel en verhuisklaar!​

Op die  manier brengen we duidelijk in beeld wat u kunt uitgeven en waaraan. We kunnen dan ook zien of het budget goed past bij de plannen die u heeft!​

We blijven betrokken als u dat wilt

Om het beste resultaat te krijgen doen we veel zelf, zo kunnen we garanderen wat we beloven. Maar als het slimmer is werken we graag samen met (onze) tekenbureau‘s, adviseurs van draagconstructies, klimaatinstallaties en bouwkosten.  

 

We kunnen veel, maar niet alles

We hebben ervaring met nieuwbouw en renovatie met (piep)kleine en (mega)grote plannen.  Onze reikwijdte ligt ergens tussen 10.000 en 8 miljoen euro stichtingkosten exclusief de BTW. We doen de 'buitenkant' en ook alles binnen, bijv.  meubels, keukens, badkamers, verlichting en kleurschema's. Maar we doen geen stedebouwkundige plannen, tuinontwerpen of styling. Dat laten we graag over aan andere experts!

Onafhankelijk
We krijgen regelmatig de vraag of we ook een vaste aannemer hebben waar we mee werken. Natuurlijk kennen we veel aannemers en hebben we ook zo onze voorkeuren. Maar uit principe maakt het ons niet uit met wie samen werken. We hebben geen financiële bindingen met aannemers of leveranciers.

 

Vijf belangrijke tips voor een succesvol project

 

Wij kunnen u helpen omdat we het vaker hebben gedaan, veel vaker. Dat behoedt ons voor het maken van fouten. Niet dat we helemaal geen fouten maken, maar we weten wel hoe we de meeste kunnen voorkomen.

 

  • Maak een programma van wensen en eisen die realistisch is en gerelateerd is aan uw budget. Verzamel plaatjes en voorbeelden die u vindt in tijdschriften of foto’s die u zelf maakt. 

  • Zoek specialisten de u kunnen helpen met alles dat u zelf niet wil of kunt doen. Ze brengen ervaring mee die u vaak mist. Bedenk wat u van de specialist verwacht, dat voorkomt onnodig werk en kosten.

  • Maak een planning van de kosten, een stichtingskosten overzicht, waar alles in staat, van aankoop, verbouwing, stoffering en meubilering tot aan de verhuizing. En maak een tijdsplanning, en houdt rekening met een uitloop, het duurt altijd langer dan u hoopt! Dat voorkomt twee maal verhuizen!

  • Zoek partijen om samen te werken op basis van een “click”, een gezamenlijk belang. Gebruik referenties van vrienden of collega’s. Let op de kwaliteit, de laagste prijs is vaak niet de beste. Dat kun je goed zien als je een gedetailleerde begroting opvraagt, zit alles er in?

  • Creëer een goede samenwerking door een bouwteam samen te stellen. Dan zitten bijvoorbeeld opdrachtgever, architect, aannemer en installateurs samen om de tafel. Ze bespreken het plan en nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen deel en maken dan de begroting. Natuurlijk worden de afspraken op papier vastgelegd

 

 

Wij zijn uw verbouwspecialist!

LICHT ONTWERP

vanaf  €  450,00*

RUIMTELIJK ONTWERP

vanaf  €  900,00*

 

KLEUR ADVIES

vanaf  €  450,00*

 

* prijs is exclusief BTW en reiskosten op basis van prijs per km 0,40 maar incl. vrijblijvend kennismakingsgesprek van ca. 1 uur op uw locatie.

Lighting Design Academy

Arkkitehtitoimisto Bas Gremmen   |  +358 (0) 45 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn