Bas Gremmen Architectuur   |  +35845 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

20-May-2018

20-May-2018

Please reload

Recente berichten

Woonhuis Aerdenhout 2000

February 15, 2017

We kwamen bij deze opdrachtgever in eerste instantie voor de badkamers. Maar al spoedig bleek dat ze ook behoefte hadden aan bouwkundige begeleiding van de renovatie van hun huis.

 

Het grote huis was ergens in de jaren 80 gerenoveerd met een flinke open haard partij en een kunstmatig balkenplafond. De orginele trap was ongunstig geplaatst in de plattegrond waardoor de overloop op de verdieping en de hal op de begane grond lastige ruimtes waren om iets mee te doen. In het midden van de hal stond een steile steektrap. Dit hebben we veranderd. Alle kozijnen zijn geisoleerd met dubbel glas. Het dak is vernieuwd en geisoleerd en we hebben een waterkerende laag toegevoegd, als er dan eens een pan scheef ligt is dat niet zo erg.

 

 

 

 

Maar ook alle installaties waren aan vervanging toe en moesten worden gemoderniseerd. Om die reden zijn alle plafonds gesloopt zodat we goed bij de leidingen konden komen. En ook de leidingen van de centrale verwarming onzichtbaar konden wegwerken. Ook altijd belangrijk in een ouder woonhuis is de verbetering van de mechanische ventilatie. In de ruimte achter het toilet is een nieuwe leiding schacht gekomen met daarin allerlei leidingen en een dubbel ventilatiekanaal. Een voor de toiletten, badkamers en keukens en eentje voor de afzuigkap in de keuken. De motor van de afzuigkap hebben we op zolder gemonteerd net onder het dak.

 

De opdrachtgever wilde het pand in een klassieke stijl renoveren en om die reden zijn bijvoorbeeld profielijsten in de plafonds gerealiseerd, ook op plaatsen ze niet aanwezig waren. De tweede verdieping was bijvoorbeeld een zolderruimte met zeer eenvoudige beschietingen van zachtboard plafonds en hardboard wandjes. In deze verdieping zijn drie nieuwe kamers en een badkamer gerealiseerd.

 

 

Van veel van de werkzaamheden die we hebben gedaan kun je nu eigenlijk niet veel meer van zien, ze betreffen technische verbeteringen van al bestaande oplossingen. Maar op een aantal punten is de plattegrond subtiel aangepast voor een beter comfort in de toiletten en een andere locatie van de nieuwe badkamer.  Daarbij is de oude badkamer een gaderobe geworden tussen de ouderslaapkamer en een van de werkkamers.

 

 

Please reload

Zoek op onderwerp
Please reload

Archief