Bas Gremmen Architectuur   |  +35845 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

20-May-2018

20-May-2018

Please reload

Recente berichten

1993: Opbouw in Vijfhuizen

January 31, 2016

 

1993: Op en aanbouw in Vijfhuizen

 

Vlak bij Haarlem en Amsterdam staat deze voormalige schildersbedrijf met winkel, werkplaats én woonhuis. Het probleem was de hele kleine badkamer -die ook nog lekte- en dat voor een gezin met 3 jonge kinderen. Het woonhuis was in het verleden al een keer uitgebreid met een keuken aan de achterzijde met een plat dak.  Op dit platte dak hebben we een badkamer ontworpen in de stijl van de werkplaats.

 

Omdat het dak ca 55 cm lager ligt dan de slaapverdieping van het woonhuis is de badkamer met een aantal treden bereikbaar gemaakt. In de badkamer met een tweetal ramen is een douche, bad en een dubbele wastafel gerealiseerd.  Ook een toilet heeft een plaatsje kunnen vinden en halverwege het trapje is er ruimte gemaakt voor de wasmachine en droger. De badkamer is zo bedacht dat de werkzaamheden voor een belangrijk door de eigenaar zelf kon worden uitgevoerd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2004 heb ik de woning nogmaals aangepakt, maar nu met een gebouwtje tussen de oude keuken en een verbouwing van het oude magazijn tot woonkamer. Centraal tussen keuken en de eetkamer staat het AGA fornuis, die op die manier voor een belangrijk deel het huis verwarmt. Boven de eettafel zijn in het schuine dak een aantal dakramen geplaatst om daglicht toe te laten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Zoek op onderwerp
Please reload

Archief