Bas Gremmen Architectuur   |  +35845 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

20-May-2018

20-May-2018

Please reload

Recente berichten

2000 Woonhuis Eindhoven

June 12, 2016

 

Als je een bedrijf aan huis hebt wil je wel eens wat extra ruimte. Dat was ook het idee achter de verbouwing van dit woonhuis in Eindhoven. Een pand uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Dit hoekhuis mocht worden uitgebouwd zowel aan de achterzijde als aan de zijkant, wat een enorme toename van het vloeroppervlak mogelijk maakte. De keuken is gewoon blijven zitten, maar met name de woonkamer is uitgebreid en aan de zijkant natuurlijk de werkkamer.

 

 

 

 

 

 

De oorspronkelijke toiletruimte was wat aan de kleine kant. Daarom hebben we die verplaatst. Om het project snel te kunnen realiseren, zijn de wanden gemaakt van dunne HSB-elementen, en het dak is  van prefab platdak-elementen. Eén en ander gedragen door een eenvoudige staalconstructie.

 

 

Een opvallend element is de Braat lichtstraat die daglicht in het pand brengt. Omdat de lange zijgevel aan een steeg grenst lag het niet voor de hand om hier grote ramen te maken. Wel is. hier op stahoogte nog een lang raam gemaakt. De achtergevel is helemaal van glas gemaakt. Dat was niet een heel groot probleem aangezien deze op het noorden is georiënteerd en voornamelijk zon ontvangt in de vroege ochtend en late avond. Door een raam te plaatsen naast de voordeur ontstaat er een lichte gang tussen het bestaande huis en de werkplekken.

 

De buitengevels zijn bekleedt met western red ceder delen in een kleur gebeitst. Bij mijn bezoek is opgevallen dat de gehele uitbouw in goede staat is. Naast de gewone slijtpatronen in de massief houten vloer is er weinig dat doet vermoeden dat de uitbouw alweer 15 jaar oud is. Ondertussen wordt de werkkamer niet vaak meer gebruikt voor zakelijke doeleinden. De  eigenaar zoekt naar een manier om deze ruimte geschikt te maken als extra woonkamer.

 

 

 

Please reload

Zoek op onderwerp
Please reload

Archief