Bas Gremmen Architectuur   |  +35845 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

20-May-2018

20-May-2018

Please reload

Recente berichten

1996 Luxor Theater Rotterdam

February 14, 2016

Gevel aan de Rijnhaven

 

 

Voor de prijsvraag voor het nieuwe Luxor theater werd ik gevraagd  door Kees Christiaans Architecten en Planners (KCAP) deel te nemen aan het ontwerpteam voor een besloten prijsvraag voor de Gemeente Rotterdam. Deelnemende architecten waren naast KCAP, ook Hoogstad, Herman Herzberger, Rem Koolhaas en Bolles + Wilson die uiteindelijk met de eer ging strijken.

 

 

 

 

Onder leiding van Fumi Hoshino hebben we enkele weken lange dagen gemaakt om een presentatie te maken voor de gemeente Rotterdam. Ik herinner me dat ik met name aan de tekeningen van het auditorium bezig ben geweest. Ook is er een grote maquette gemaakt, waarvan hier de foto’s zijn te zien. Letterlijk alle stoelen zijn in het auditorium geplaatst. Series minuscule  stoeltjes zijn in de kleur rood gespoten om daarna met engelengeduld op zijn plaats gezet. Allemaal nog ver voor de 3d printtechnieken.  Ook indrukwekkend as de voorbereiding van de presentatie met de vele foto’s van de maquette en de tekeningen bijeengebracht op panelen.

 

 

De tentoonstelling van de presentatie werd gehouden in de vertrekhallen op de Wilhelmina pier die toen al deels in gebruik was genomen. Het was voor mij de eerste keer om mijn zo’n prijsvraag mee te hebben gedaan en het leerde me ook dat dat veel geld en tijd kosten die vaak ook niet kan worden terugverdiend.

 

 

Auditorium met zicht op Rotterdam Noord door de openstaande deuren

 

 

 

Doorsneden over auditorium

 

 

 

Plattegronden

 

 

 

Please reload

Zoek op onderwerp
Please reload

Archief