Bas Gremmen Architectuur   |  +35845 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

15 Feb 2017

Helaas hebben we geen foto's meer van de oude woning om het verschil te laten zien. Maar deze kleine keuken heeft een flinke gedaante verandering ondergaan. Allereerst heeft deze keuken een mooi uitzicht op de eigen tuin en dat is gebleven. Door het aanrecht niet helemaal voor het raam door te laten lopen is het  mogelijk om vlak bij het glas te kunnen gaan staan.  Aan de linkerzijde is een hoekvorm gemaakt met...

15 Feb 2017

We kwamen bij deze opdrachtgever in eerste instantie voor de badkamers. Maar al spoedig bleek dat ze ook behoefte hadden aan bouwkundige begeleiding van de renovatie van hun huis.

Het grote huis was ergens in de jaren 80 gerenoveerd met een flinke open haard partij en een kunstmatig balkenplafond. De orginele trap was ongunstig geplaatst in de plattegrond waardoor de overloop op de verdieping en de hal op de beg...

20 Oct 2016

In het midden van de Koediefstraat was jarenlang een gapend gat in de gevelwand. Een brand heeft daar ooit een aantal kleine panden in de as gelegd. Deze zijn echter nooit meer herbouwd. De eigenaar van de panden kon naar eigen zeggen niets ondernemen aangezien een van de panden aan de Korte Poten een zij-achter uitgang in de Koediefstraat had. Hierdoor was het niet mogelijk een grotere ontwikkeling te plegen....

17 Aug 2016

Dit woonhuis is gerealiseerd in een voormalig café restaurant. Door een grote uitbouw aan de voorgevel was er dus veel ruimte voor de wonen op de begane grond. Daarvan hebben we geprofiteerd doordat we zowel een keuken, woonkamer, werkkamer, eetkamer en een speelkamer hebben kunnen realiseren. De verdieping was gereserveerd voor de slaap- en badkamers.

We hebben de ruimten gemaakt met schuifdeuren, verlaagd...

4 Jul 2016

In dit woonhuis waren nog een heleboel fraaie en originele elementen aanwezig. Een prachtige houten vloer, mooie binnendeuren en betimmeringen in de gangen. Ook het trappenhuis was nog steeds origineel. Minder fraai waren de installaties van het huis en de in de jaren ’70 gerenoveerde badkamer en keuken. Dit hebben we samen met de opdrachtgever grondig aangepakt.

De installaties zijn voor een groot deel vernieuw...

12 Jun 2016

Fraai Hollands huis uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De eigenaren hadden voor ogen om het huis op een meer praktische en ruimtelijke manier in te richten. De oorspronkelijke zolder was alleen via zeer steile trap te bereiken. En op de bekende plaats aan de achtergevel een kleine keuken met een deur naar de tuin. We hebben voor het hele huis een nieuwe indeling gemaakt én een uitbouw in de tuin.  Hierin is de...

12 Jun 2016

Als je een bedrijf aan huis hebt wil je wel eens wat extra ruimte. Dat was ook het idee achter de verbouwing van dit woonhuis in Eindhoven. Een pand uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Dit hoekhuis mocht worden uitgebouwd zowel aan de achterzijde als aan de zijkant, wat een enorme toename van het vloeroppervlak mogelijk maakte. De keuken is gewoon blijven zitten, maar met name de woonkamer is uitgebreid en aan...