Bas Gremmen Architectuur   |  +35845 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

17 Aug 2016

Dit woonhuis is gerealiseerd in een voormalig café restaurant. Door een grote uitbouw aan de voorgevel was er dus veel ruimte voor de wonen op de begane grond. Daarvan hebben we geprofiteerd doordat we zowel een keuken, woonkamer, werkkamer, eetkamer en een speelkamer hebben kunnen realiseren. De verdieping was gereserveerd voor de slaap- en badkamers.

We hebben de ruimten gemaakt met schuifdeuren, verlaagd...

17 Aug 2016

Dit verhaal begon met een vraag via een van de bestuursleden van deze golfvereniging of we een voorstel zouden kunnen maken voor een deel van het clubhuis. Het interieur was gedateerd en straalde niet meer die sfeer uit die de leden van de vereniging voor ogen hadden. We hebben daartoe een aantal schetsen gemaakt, die in eerste instantie gaan over de (ver)plaatsing van de bar in het café-restaurant.

Halverwege d...

4 Jul 2016

In dit woonhuis waren nog een heleboel fraaie en originele elementen aanwezig. Een prachtige houten vloer, mooie binnendeuren en betimmeringen in de gangen. Ook het trappenhuis was nog steeds origineel. Minder fraai waren de installaties van het huis en de in de jaren ’70 gerenoveerde badkamer en keuken. Dit hebben we samen met de opdrachtgever grondig aangepakt.

De installaties zijn voor een groot deel vernieuw...

12 Jun 2016

Fraai Hollands huis uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De eigenaren hadden voor ogen om het huis op een meer praktische en ruimtelijke manier in te richten. De oorspronkelijke zolder was alleen via zeer steile trap te bereiken. En op de bekende plaats aan de achtergevel een kleine keuken met een deur naar de tuin. We hebben voor het hele huis een nieuwe indeling gemaakt én een uitbouw in de tuin.  Hierin is de...

12 Jun 2016

Als je een bedrijf aan huis hebt wil je wel eens wat extra ruimte. Dat was ook het idee achter de verbouwing van dit woonhuis in Eindhoven. Een pand uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Dit hoekhuis mocht worden uitgebouwd zowel aan de achterzijde als aan de zijkant, wat een enorme toename van het vloeroppervlak mogelijk maakte. De keuken is gewoon blijven zitten, maar met name de woonkamer is uitgebreid en aan...

28 Mar 2016

Dit was wat men noemt een klein project, maar wel één met veel invloed op het huis waarin de trap is geplaatst. In 1998 hebben we deze trap ontworpen voor een huis gebouwd in 1993 aan de Cargadoorskade in Rotterdam. De huizen aan deze kade zijn .ontworpen door Fons Verheijen. Ze hebben standaard rechte, houten, open steektrappen dwars in de woning staan. Op die manier worden de eetkeuken en de woonkamer op de v...

Please reload

Recente Berichten

20 May 2018

20 May 2018