Bas Gremmen Architectuur   |  +35845 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

20 May 2018

Sinds januari zijn we gestart met de realisatie van deze uitbouw aan zowel aan de zij- als de achterkant van deze twee onder één kap woning. De uitbouw gaat worden gebruikt als berging, bijkeuken en grote leefkeuken aan de tuinzijde. De aanbouw is zo ontworpen dat de verbouwing weinig overlast geeft aan de bestaande woning. De doorbraak om beide delen met elkaar te verbinden wordt pas gemaakt als de nieuwe keuk...

12 Jun 2016

Fraai Hollands huis uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De eigenaren hadden voor ogen om het huis op een meer praktische en ruimtelijke manier in te richten. De oorspronkelijke zolder was alleen via zeer steile trap te bereiken. En op de bekende plaats aan de achtergevel een kleine keuken met een deur naar de tuin. We hebben voor het hele huis een nieuwe indeling gemaakt én een uitbouw in de tuin.  Hierin is de...

12 Jun 2016

Als je een bedrijf aan huis hebt wil je wel eens wat extra ruimte. Dat was ook het idee achter de verbouwing van dit woonhuis in Eindhoven. Een pand uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Dit hoekhuis mocht worden uitgebouwd zowel aan de achterzijde als aan de zijkant, wat een enorme toename van het vloeroppervlak mogelijk maakte. De keuken is gewoon blijven zitten, maar met name de woonkamer is uitgebreid en aan...

31 Jan 2016

1995: Aanbouw in Breda

De functie van de uitbreiding van dit woonhuis is een keuken. Om een hoge borstwering in de tuin te voorkomen is de uitbouw verdiept (-300 mm) ontworpen. Op deze wijze ontstaat een relatie tussen aanrechthoogte en de eettafel buiten in de tuin. Het draairaam fungeert als doorgeefluik. De oorspronkelijke keuken wordt door middel van een doorbraak (1800 mm) in de bouwmuur betrokken bij de wo...

31 Jan 2016

1993: Op en aanbouw in Vijfhuizen

Vlak bij Haarlem en Amsterdam staat deze voormalige schildersbedrijf met winkel, werkplaats én woonhuis. Het probleem was de hele kleine badkamer -die ook nog lekte- en dat voor een gezin met 3 jonge kinderen. Het woonhuis was in het verleden al een keer uitgebreid met een keuken aan de achterzijde met een plat dak.  Op dit platte dak hebben we een badkamer ontworpen in de stijl...

Please reload

Recente Berichten

20 May 2018

20 May 2018

Please reload

Categorieën
Please reload

Zoek met trefwoord