Bas Gremmen Architectuur   |  +35845 2085091  |  Email-gremmen   |  LinkedIn        

27 Mar 2017

Bas Gremmen, Chris Langerak en Angela van Velden

Artikel gepubliceerd in het vakblad Steengoed van Vastgoed Belang, September 2012

Het zijn zware tijden voor de retailbelegger in de binnenstad: Winkeliers hebben te maken met een zuinige consument en een toename van de concurrentie van webwinkels. Leegstand dreigt en huurrendementen staan onder druk. Een spoedig economisch herstel voor de winkelmarkt is nog niet i...

15 Feb 2017

Helaas hebben we geen foto's meer van de oude woning om het verschil te laten zien. Maar deze kleine keuken heeft een flinke gedaante verandering ondergaan. Allereerst heeft deze keuken een mooi uitzicht op de eigen tuin en dat is gebleven. Door het aanrecht niet helemaal voor het raam door te laten lopen is het  mogelijk om vlak bij het glas te kunnen gaan staan.  Aan de linkerzijde is een hoekvorm gemaakt met...

15 Feb 2017

We kwamen bij deze opdrachtgever in eerste instantie voor de badkamers. Maar al spoedig bleek dat ze ook behoefte hadden aan bouwkundige begeleiding van de renovatie van hun huis.

Het grote huis was ergens in de jaren 80 gerenoveerd met een flinke open haard partij en een kunstmatig balkenplafond. De orginele trap was ongunstig geplaatst in de plattegrond waardoor de overloop op de verdieping en de hal op de beg...

20 Oct 2016

Dit winkelpand hebben we in zijn geheel gerenoveerd. De voorgevel was eigenlijk nog heel fraai met het orginele metselwerk en de oude voegen. ​Bij de sloop van de aluminium gevelpui van de "Au Gout Exclusive" bleek de oorspronkelijke houten pui nog voor 90% intact te zijn. Het aluminium bleek alleen een bekleding te zijn. Die oude houten pui hebben we in zijn geheel behouden en gerepareerd en deels aangevu...

20 Oct 2016

In het midden van de Koediefstraat was jarenlang een gapend gat in de gevelwand. Een brand heeft daar ooit een aantal kleine panden in de as gelegd. Deze zijn echter nooit meer herbouwd. De eigenaar van de panden kon naar eigen zeggen niets ondernemen aangezien een van de panden aan de Korte Poten een zij-achter uitgang in de Koediefstraat had. Hierdoor was het niet mogelijk een grotere ontwikkeling te plegen....

17 Aug 2016

Voor de nieuwbouwwijk Nesselande hebben we deze woning ontworpen als voorbeeld voor toekomstige kopers die een kavel wilden kopen. De kern van deze woning is een patio met glazen wanden. Deze is op het noordoosten gericht en creëert hierdoor een gelijkmatige verlichting. Slechts zo nu en dan valt het zonlicht rechtstreeks in de woning. Door de twee verschillende verdiepingshoogten op de begane grond zijn de tra...

17 Aug 2016

Dit woonhuis is gerealiseerd in een voormalig café restaurant. Door een grote uitbouw aan de voorgevel was er dus veel ruimte voor de wonen op de begane grond. Daarvan hebben we geprofiteerd doordat we zowel een keuken, woonkamer, werkkamer, eetkamer en een speelkamer hebben kunnen realiseren. De verdieping was gereserveerd voor de slaap- en badkamers.

We hebben de ruimten gemaakt met schuifdeuren, verlaagd...